Nyheter

Svårt klämskadad vid husfabrik

En väggsektion till ett monteringshus rasade ner över en 60-årig anställd i Attacus husfabrik i Hammerdal under måndagskvällen. Han klämskadades mycket allvarligt.

Olyckan inträffade vid 17-tiden på måndagen då 60-åringen hjälpte till att säkra delar till ett monteringshus på ett lastbilsflak, skriver Länstidningen i Östersund. Lastbilschauffören hade enligt uppgifter till tidningen vänt tillbaka till husfabriken i Hammerdal efter att delar av lasten vält på flaket.

Den 60-årige mannen stod uppe på flaket för att hjälpa till när en omkring 350 kilo tung väggsektion från monteringshuset rasade över honom. Först trodde arbetskamraterna att 60-åringen var död, men han andades svagt och fördes med helikopter till Östersunds sjukhus.

— Det är en fruktansvärd olyckshändelse. Nu ringer jag runt till alla anställda och vi kommer alla att samlas här halv sju i morgon bitti för att tala om det som har hänt. Vi hoppas innerligt att han klarar sig, säger Gerhard Törnqvist, vd på Attacus husfabrik i Hammerdal, till Länstidningen.

Mannen fördes senare svårt skadad till regionsjukhuset i Umeå för vård. Olyckan utreds av både polis och Arbetsmiljöverket.