Nyheter

Svenskt förstapris på MIPIM Awards

Würths nya huvudkontor och centrallager i Örebro tog hem förstapriset i MIPIM Awards 2015 i kategorin Bästa industri- och logistikbyggnad.

Byggnaden har ritats av White arkitekter.

Würths nya kontor och lager var den enda svenska byggnaden i final. Priset delades ut i på MIPIM, Europas största  fastighetsmässa, i Cannes.

Viktoria Buskqvist från White arkitekter tog på torsdagskvällen emot priset på scenen i Palais de Festivals i Cannes.

– Att vinna första pris i konkurrens med de bästa arkitekterna i Europa är en ära. Det här är en byggnad som syns. Huvudkontoret förkroppsligar Würths varumärke och företagskultur. Jag är stolt över mina kollegor som har skapat en byggnad som underlättar flöden och snabba transporter, vilket är kritiskt för ett logistikföretag, säger Viktoria Buskqvist, arkitekt och kontorschef på White i Örebro, i ett pressmeddelande. 

Logistikföretaget Würths nya huvudkontor och centrallager ligger i Örebro precis där E18 möter E20. Arkitekturen samspelar med verksamheten som syftar till snabba leveranser med hög leveranssäkerhet. Byggnadernas delvis skärmade fasad tar tillvara platsens dynamik, samtidigt som den refererar till svenska teman som falurött och svart tjära.

Fakta:

Kund: Würth Svenska AB

Projektstart/slut: 2011 – 2013

Färdigställt: 2014

Storlek/yta: Ca 12 000 kvm

Arkitekt: White

Byggentreprenör: Peab