Nyheter

Sveriges mest hållbara hyresgäst

Håkan Arnstad, Facility Manager på Ramböll och Sanna Strand, chef för kontorsservice på Ramböll.

Rambölls stockholmskontor är Sveriges mest hållbara kontorshyresgäst. De tog hem den hedersvärda förstaplatsen i Green Tenant Award.  

De övriga finalisterna var Skanska i Malmö och AON i Stockholm.

Green Tenant Award är Sveriges första och enda hållbarhetstävling för kontorshyresgäster och syftet är att lyfta fram kontorshyresgäster som arbetar aktivt för att utveckla och stimulera en hållbar arbetsmiljö och som strävar mot ett minskat koldioxidavtryck. Priset har delats ut för fjärde året i rad, och prisutdelning ägde rum på Stockholms Handelskammare.

Juryn bestod av Anna Denell, hållbarhetschef Vasakronan, Nyamko Sabuni, hållbarhetschef ÅF, Ellinor Eke, vd U&We, Stellan Fryxell, hållbarhetschef Tengbom arkitekter, och Erik Dellner, Director Solutions Development, Nordics, JLL.

– Ramböll gör ett grundligt och imponerande arbete som ger ringar på vattnet bland samarbetspartners och besökare. Juryn är mycket glada att kora företaget till årets vinnare. Självklart vill vi att den här typen av engagemang för hållbar utveckling ska växa, och därför är samtliga finalister i Green Tenant Award 2015 mycket viktiga ambassadörer, säger juryns ordförande Anna Denell, i ett pressmeddelande.

– Att vinna Green Tenant Award är väldigt roligt och en viktig bekräftelse på att vi har ett mycket bra helhetsgrepp om vårt miljö- och hållbarhetsarbete. Priset gäller vårt Stockholmskontor men vi är stolta över samtliga små och stora åtgärder vi gjort under flera års tid på alla våra kontor, säger Sanna Strand, chef för kontorsservice på Ramböll.

Juryns motivering:

”Årets mottagare av Green Tenant Award utvecklar inspirerande och nytänkande lösningar som kommer samhället till nytta. Det miljöcertifierade företaget var ett av de första i Sverige att teckna ett grönt hyresavtal och har en engagerad ledning som driver hållbar utveckling i framkant genom att uppmuntra kreativitet och pilotprojekt. Här kartläggs elförbrukning och tjänsteresor, här får parkeringsplatserna ge vika till förmån för stora cykelgarage, och här utvinns en del av kontorets energi genom solceller på taket. Det mångfacetterade angripssättet för att minska koldioxidavtrycket och skapa en hållbar arbetsmiljö gör detta kontor till en självklar pristagare.”

 Tävlingen instiftades 2011 av JLL och Tengbom arkitekter.