Nyheter

Sveriges takläggarkung korad

— Se ett tak en gång, sedan aldrig mer. <br></br> Det är mottot för Jan-Erik Olsson som utsetts till Sveriges takläggarkung.

— Det är en bra devis som betyder att ett tak ska vara så välgjort att man aldrig behöver besöka det igen, förklarar han i ett pressmeddelande.

Ett 1700-talstak med delvis återanvända takpannor, men lagda med nya takläggartekniker och moderna tillbehör. Det är taket som tog priset i takmaterialleverantören Moniers årliga tävling för takläggare. Den bästa takläggaren heter Jan-Erik Olsson från Svenska Takbeläggningar.

— Rätt tak vann. Det är andra året i rad vi arrangerar tävlingen vars syfte är att lyfta fram duktiga hantverkare. Svenska Takbeläggningar prickade in alla tävlingskriterier och är ett ypperligt exempel på hantverk som krävt långt mer än bara lägga på pannor, säger Lennart Lif, produktchef och jurymedlem i Monier.

Tävlingen har arrangerats sedan 2007 och är bara öppen för takläggare inom Monier Partner Club. För vinnaren väntar tävlan om nordeuropeiska titeln ”North European Roofer of the year 2009” som går av i stapeln i Glasgow i maj.