Nyheter

Sweco köper belgiskt konsultföretag

Sweco har tecknat avtal om att förvärva Talboom Group, ett belgiskt konsultföretag med 110 medarbetare som främst är verksamt inom läkemedels- och infrastrukturbranscherna. 

– Sweco och Talboom kompletterar varandra perfekt, såväl geografiskt som sett till affärsprofil. Sweco har redan en stark närvaro i Belgien inom industrisektorn och med Talboom får vi en ledande position inom det attraktiva segmentet för läkemedelsforskning. Vi stärker oss därutöver även inom infrastruktur. Vi ser fram emot att välkomna våra nya kollegor och att leverera hållbara lösningar till våra kunder, säger Erwin Malcorps, affärsområdeschef för Sweco Belgien, i ett pressmeddelande.                                                     

Talboom Group grundades 1969 och har i dag 110 anställda  med  erfarenhet av att leverera ingenjörslösningar inom segmenten läkemedel, bioteknik och infrastruktur. 

Talboom fokuserar främst på den flamländska delen av Belgien och har sitt huvudkontor i Puurs. Nettoomsättningen 2018 uppgick till 12,2 miljoner Euro.

– Under åren har vi skapat nära relationer med våra kunder, baserat på förtroende och innovation utifrån kundernas behov. Genom att bli del av Sweco säkerställer vi att våra kunder får tillgång till en ännu bredare kompetensbas och internationell erfarenhet. Dessutom kommer våra medarbetare att fortsättningsvis kunna delta i de mest spännande projekten, och med full tillgång till Sweco-koncernens breda kompetensbas. Vi ser fram emot att samarbeta för att forma framtidens hållbara städer och samhällen och vi kommer självklart att fortsätta att ge kunder vårt fulla engagemang, säger Jan Filip Talboom, styrelseordförande för Talboom Group.