Nyheter

Sweco växer i Tyskland

Sweco förvärvar Ludes, ett tyskt arkitekt- och projektledningsföretag med drygt 100 medarbetare.
Förvärvet förväntas slutföras kort efter att konkurrensmyndigheterna har givit sitt godkännande, vilket förväntas ta ungefär fem veckor. 

– Förvärvet av Ludes är ett positivt och logiskt steg som stärker vår position som det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa. Sweco erbjuder den bredaste specialistkompetensen i branschen, där arkitektur ingår som en viktig hörnsten. Det är värdefullt för oss att få det här tillskottet av stark arkitekturkompetens. Vi vill även fortsätta att växa i Tyskland genom fortsatta förvärv. Förvärvet av Ludes är ett utmärkt exempel på hur Sweco återanvänder sin erfarenhet av att skapa lönsam tillväxt genom förvärv och integration på nya marknader, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef på Sweco, i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada över att Ludes blir en del av Sweco. Våra kunder kommer att fortsätta ha ett nära samarbete med sina lokala experter, som har ett djupt engagemang i varje kunds lokala förutsättningar och behov. Tack vare Swecos storlek och kompletterande kompetensområden stärker vi vårt erbjudande och skapar nya möjligheter för framtiden. Vi är också glada över att bli en del av en organisation med så starka rötter inom arkitektur. Som ägare och ledare känner vi ett stort engagemang för att fortsätta i företaget och utveckla vårt erbjudande som en del av Sweco, säger Stefan Ludes, vd för Ludes.