Nyheter

Syskon startar byggföretag

Gänget bakom Sahlsten Group AB.

Det nystartade byggbolaget Sahlsten Group AB har precis satt spaden i marken för sitt första projekt. Grundarna är syskonen Rebecca och André Sahlsten och de hoppas kunna etablera sig i den tuffa konkurrensen.

Syskonen som är 24 och 21 år har byggbranschen i blodet. De bestämde sig för att satsa på sitt företag mycket tack vare deras mamma, Jennie Sahlsten, som jobbat i branschen under lång tid. De blev inspirerade av hennes tankesätt om ledarskap, engagemang, yrkesstolthet och inkludering för alla som arbetar i bolaget.

– Vårt mål med det här bolaget är att förändra byggbranschen till ett arbetssätt där alla på arbetsplatsen är inkluderade i projekten och företaget, inte bara på de traditionella UVA mötena och liknande utan i det dagliga arbetet, säger Rebecca Sahlsten.

De båda syskonen har inte någon längre egen erfarenhet från byggbranschen men lutar sig mot ett nätverk av mentorer och kontakter. Rebecca har tidigare utbildat sig inom journalistik och André studerar juridik. De har ingen tidigare egen erfarenhet inom bygg.

–      Vi har många människor som hjälper oss. Det är ett stort nätverk som ger oss trygghet att satsa. Vi har en bra organisation bakom oss, säger André Sahlsten.

I nuläget har man två anställda, betongarna Michael Nygren och Johan Bredberg, och deras första uppdrag omfattar betongarbeten till en lagerbyggnad i Nacka. Det är ett projekt som genomförs i samarbete med markbolaget G Construct AB.

– Vi har länge haft en dröm att starta ett eget byggbolag. Ett byggbolag som bygger på medarbetarnas yrkesstolthet, engagemang och vilja att göra det bästa för kunden. Vi är otroligt glada att Henrik Andersson på G Construct tror på oss och ger oss den här chansen, säger André Sahlsten.