Nyheter

Tar över som vd för Archus

Ted Mattsson, ny vd på Archus Partner. Bild Archus Partner.

Ted Mattsson blir ny vd på Archus Partner. Den nye vd:n har många år bakom sig inom bygg- och fastighetsbranschen, bland annat som projektchef för utvecklingen av Tele 2 Arena.

Sedan årsskiftet har han arbetat på Archus Partner i rollen som senior projektutvecklare.  

-Jag är mycket glad över att ges möjligheten att fördjupa mitt samarbete med Ted nu när han kliver in i rollen som vd för Archus Partner. Ted kommer att få en viktig roll i att utvidga vår verksamhet i Stockholm och hans erfarenheter och nätverk kommer att vara en viktig del i vår fortsatta expansion. Ted har dessutom tidigare erfarenhet från ledningsarbete och kommer bli en viktig del i vidareutvecklingen av koncernen som helhet, säger Gustav Källén, koncernchef för Archus i ett pressmeddelande.

Ted Mattsson kommer senast från rådgivning i egen verksamhet, han har dessförinnan tjugofem års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen med ledande befattningar inom bland annat Stendörren, Oscar Properties, Serneke samt som projektchef vid utvecklingen av Tele 2 Arena.

-Det känns inspirerande och energigivande att komma in i Archus Partner långsiktigt och även att få vara en del i den fortsatta expansionen av Archuskoncernen. Archus Partner har ett fantastiskt team på plats i Västerås och en stark marknadsposition i Mälardalen under ledning av Mikael Andersson, partner och medgrundare till Archus Partner. Jag ser fram emot den fortsatta utvecklingen tillsammans med Mikael, Gustav och alla medarbetare i Archus Partner, säger Ted Mattsson.

Ted Mattsson tillträdde rollen som vd den 1 september 2021. I samband med detta kliver även Mikael Andersson in i en ledningsroll med ansvar för teamet i Västerås. Han tar även en plats i koncernledningen.

Archus Partner jobbar inom tre de verksamhetsområdena Arkitektur, Development och Partner och har kontor i Stockholm, Uppsala, Västerås och Borlänge.