Tar över som vd för Archus

Tar över som vd för Archus
Ted Mattsson, ny vd på Archus Partner. Bild Archus Partner.

Ted Mattsson blir ny vd på Archus Partner. Den nye vd:n har många år bakom sig inom bygg- och fastighetsbranschen, bland annat som projektchef för utvecklingen av Tele 2 Arena.

Sedan årsskiftet har han arbetat på Archus Partner i rollen som senior projektutvecklare.  

-Jag är mycket glad över att ges möjligheten att fördjupa mitt samarbete med Ted nu när han kliver in i rollen som vd för Archus Partner. Ted kommer att få en viktig roll i att utvidga vår verksamhet i Stockholm och hans erfarenheter och nätverk kommer att vara en viktig del i vår fortsatta expansion. Ted har dessutom tidigare erfarenhet från ledningsarbete och kommer bli en viktig del i vidareutvecklingen av koncernen som helhet, säger Gustav Källén, koncernchef för Archus i ett pressmeddelande.

Ted Mattsson kommer senast från rådgivning i egen verksamhet, han har dessförinnan tjugofem års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen med ledande befattningar inom bland annat Stendörren, Oscar Properties, Serneke samt som projektchef vid utvecklingen av Tele 2 Arena.

-Det känns inspirerande och energigivande att komma in i Archus Partner långsiktigt och även att få vara en del i den fortsatta expansionen av Archuskoncernen. Archus Partner har ett fantastiskt team på plats i Västerås och en stark marknadsposition i Mälardalen under ledning av Mikael Andersson, partner och medgrundare till Archus Partner. Jag ser fram emot den fortsatta utvecklingen tillsammans med Mikael, Gustav och alla medarbetare i Archus Partner, säger Ted Mattsson.

Ted Mattsson tillträdde rollen som vd den 1 september 2021. I samband med detta kliver även Mikael Andersson in i en ledningsroll med ansvar för teamet i Västerås. Han tar även en plats i koncernledningen.

Archus Partner jobbar inom tre de verksamhetsområdena Arkitektur, Development och Partner och har kontor i Stockholm, Uppsala, Västerås och Borlänge.

Relaterade artiklar

Folkfinansiering – framtidens allmännytta
De är nominerade till Kasper Salin-priset
Gotländsk ateljébostad vinner Kasper Salin-priset
Fyra gör upp om Kasper Salin-priset