Nyheter

”Team Myhrer” för framgång och framtid

André Myhrer deltar i VM i Åre. Foto: Klas Rockberg/Ski Team Sweden Alpine

Sverige Bygger har sponsrat André Myhrer i hans satsning mot alpina VM i Åre, som inleddes den här veckan. Myhrers mål är att stå högst upp på pallen.
–  Det är en förutsättning att man har sponsorer som stöttar ekonomiskt, säger den svenska slalomstjärnan.

André Myhrer vann OS-guld i slalom i Pyeongchang i Sydkorea 2018. Den bedriften vill han upprepa på hemma-VM i Åre 4-17 februari.

– Jag siktar på guld. Målet är att stå högst upp på pallen.

VM-resan började redan för tre år sedan genom ett samarbete med lokala företag i Hälsingland. Sverige Bygger, med kontor i Hudiksvall, är ett av de företag som valt att sponsra den alpina stjärnan och ingå i satsningen ”Team Myhrer 2019”.

– För oss passade André in perfekt både som förebild för yngre, som en kämpe som aldrig ger upp och dessutom är väldigt ödmjuk även då han vinner, säger Peter Åhs, marknadschef på Sverige Bygger. Vi vill gärna förknippas med en vinnare från Glada Hudik!

Avtalet har inte bara inneburit ett ekonomiskt stöd, utan det har handlat om ett samarbete på flera plan. André Myhrer har haft återkommande träffar med sponsorteamet.

– Jag har till exempel berättat hur jag jobbat med målsättning och målbilder och hur företagen sedan kan applicera det på sin verksamhet. Jag har också pratat utrustning, sammanfattningar av säsong eller målsättningar inför säsong. Vi var också på Idrottsgalan tillsammans, och flera kommer att vara med på VM i Åre, berättar André Myhrer.

Han har i gengäld fått en inblick i det lokala arbetslivet och skapat ett värdefullt kontaktnät.

– Det finns ett liv efter skidåkningen, och det blir ett slut även på min karriär, säger 36-årige André som gillar att snickra, renovera och jobba med händerna.

Hemma-VM i Åre i februari är både målet – och avslutningen – på satsningen.

– Att ha sponsorer är en förutsättning för att kunna satsa så här. Det här var förstås inget jag tänkte på när jag började åka skidor.

Efter VM i Åre blir det parallellslalom i Hammarbybacken.

– Parallellslalom i Stockholm blir ännu en höjdpunkt. Det är ett trevligt race med fin inramning.

– Nu håller vi tummarna för att det går bra för André på VM i Åre först och sedan att han även vinner i Hammarbybacken. Vi är såklart på plats och hejar på, säger Peter Åhs.

Världscupen fortsätter sedan med tävlingar i Slovenien och finalen i Andorra, innan André Myhrer kan summera säsongen. Något definitivt beslut om den fortsatta karriären har han inte tagit ännu.

– Jag får se efter säsongen, kanske till hösten, hur jag gör.

Men tack vare det lokala samarbetet har han bäddat för en framtid i hemstaden Hudiksvall.