Nyheter

Tecknar kontrakt på entreprenad i Förbifarten

Trafikverket och Bravida har tecknat ett andra kontrakt gällande Förbifart Stockholm. Kontraktet avser VA och fast brandsläckning och har ett ordervärde på cirka 1,15 miljarder kronor.

Bravida har nu skrivit kontrakt för installationsentreprenaden FSE905, som tilldelades Bravida den 28 augusti 2018. Upphandlingen överklagades tidigare i höstas.

Kontraktet innebär utförande av alla installationer för VA och fast brandsläckning. Kontraktet registreras i orderingången under första kvartalet 2019 och har ett ordervärde på cirka 1,15 miljarder kronor.

Sedan tidigare har Bravida även kontraktet gällande entreprenaden för elförsörjning, belysning och VVS (FSE902). Det sammanlagda ordervärdet för kontrakten uppgår till drygt 2,7 miljarder kronor.

Bravidas del i projektet inleds under första halvåret 2019 med en tre år lång design- och projekteringsfas, följd av två års produktion. Därefter följer provning och driftsättning av de tekniska systemen innan tunneln öppnar för trafik 2026. Efter öppning svarar Bravida för drift och underhåll i ytterligare två år.

– Vi är stolta och ödmjuka inför förtroendet att få vara med och utföra två av de största entreprenaderna på Förbifart Stockholm. Bravida har tidigare erfarenheter från liknande infrastrukturprojekt där Trafikverket varit beställare, vilket vi kan dra stor nytta av i båda entreprenaderna, säger Mika Sundholm, projektchef Bravida, i ett pressmeddelande.

Bravida kommer totalt att involvera ett 60-tal tjänstemän och som mest drygt 500 yrkesarbetare i Förbifart Stockholm.