Karriär

Tobias Rönje är ny vd på Byggelement

Tobias Rönje ny VD på Byggelement
Tobias Rönje ny är ny vd på Byggelement. Foto: Andreas Sundbom

Tobias Rönje är ny vd på Byggelement från den 1 maj. Han tar över ansvaret när Peabbolaget är inne i ett expansivt skede då tillverkningen av byggelement automatiseras och cementbehovet ska halveras.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla vår stabila organisation och leverera på den offensiva plan vi satt för verksamheten. Det är viktigt att våra satsningar håller tempo då vi har stora ambitioner när det gäller hållbarhet och en hög grad av automation, säger Tobias Rönje.

Han har tidigare varit försäljningschef och vice vd på Byggelement. Han har lång erfarenhet av branschen, bland annat från Finja Betong. Nu tar han över den ledande posten sedan Carl Rülcker klivit upp som ansvarig för Peab Byggsystem.

– Tobias har den kompetens och besitter det ledarskap som behövs för att utveckla och ta Byggelement till nästa nivå. Vi möter en utmanande tid i delar av byggbranschen och då behövs en kombination av handlingskraft och förmåga att sätta kunderbjudandet i fokus. Denna förmåga besitter Tobias vilket gör honom till rätt person att ta sig an uppdraget, säger Carl Rülcker.

Anläggningarna i Ucklum utanför Stenungsund och i Hallstahammar byggs ut för en tillverkningsprocess med hög grad av robotteknik. Satsningen från manuellt till automatiserat fördubblar kapaciteten vad gäller tillverkning av väggar och bjälklag. Hela investeringen ska vara genomförd i början av 2024.

– Vi ska fortsätta utveckla Byggelement och vårt erbjudande och kommer att kunna erbjuda ett halverat klimatavtryck till ett konkurrenskraftigt pris. På så sätt kan vi också nå vårt mål att ytterligare förbättra kundnöjdheten, säger Tobias Rönje.

logo
Anna Sjöström