Nyheter

Tog med sig skogen till mässan

Svenska Fönsters monter. Foto: Susanne Bengtsson

De har sitt säte i Edsbyn.

Till Nordbygg tog de med sig delar av Hälsingeskogen.

–  Vi vill visa att vi jobbar med svenska råmaterial, säger Viktoria K Nilsson, försäljningsdirektör på Svenska Fönster, som byggt en av mässans mest rofyllda och annorlunda montrar. 

Svenska Fönster representerar varumärkena SP Fönster, Traryd Fönster och Lingbo Kulturfönster. Huvudkontoret och den största fabriken finns i Edsbyn i Hälsingland.

På Nordbygg sticker deras tallbaserade monter ut.

– På förra Nordbygg hade vi stubbar som ståbord, men i år utvecklade vi idén tog med oss skogen från Hälsingland. På en trädgårdsmässa kanske vi inte hade väckt så stor uppmärksamhet, men på en byggmässa sticker vi ut, säger Viktoria K Nilsson, försäljningschef.

I montern finns allt från tallar, mossa och stenar till porlande bäckar, fågelkvitter och syltade granskott. Och självklart visas också företagets olika fönstermodeller, upp.

– Här ska man kunna känna, lukta, smaka på skogen. Vi vill att man ska uppleva våra fönster med alla sinnen.

Lika viktigt som det är att hänvisa till ursprunget är det att visa upp utvecklingen. På plank har man monterat skärmar som visar företagets digitala lösningar.

– Skogen och naturen är jätteviktig för oss. Samtidigt lever vi i en digital värld, där vi vill vara i framkant. Därför har vi kombinerat det bästa av två världar. Vi vill även visa upp digitala lösningar som underlättar för våra kunder, säger Joakim Skoglund, marknadschef på Svenska Fönster och idékläckare till montern, och fortsätter:

– Det ligger mycket tid bakom monterbyggandet. Men det är klart värt det. Vi ville göra något som sticker ut.

Montern kräver ett visst underhåll för att behålla sin grönska.

– Mossan och lingonriset måste vattnas morgon och kväll. Träden levererades i flera delar och fick skruvas ihop. Vi hoppas att inte barren börjar falla av innan mässan är över, säger Viktoria K Nilsson.