Bolag

Tommy Byggare hämtar vd från Peab

Magnus Insulan tar under våren över som vd för Tommy Byggare. Foto: Tommy Byggare
Magnus Insulan tar under våren över som vd för Tommy Byggare. Foto: Tommy Byggare

Magnus Insulan blir ny vd för Tommy Byggare.
– Det är en stor ära att få förtroendet att leda och utveckla Tommy Byggare vidare in i framtiden, säger nye vd:n.

Magnus Insulan har under de senaste åren haft en ledande befattning inom Peab. Han tillträder sin nya tjänst under våren.

– Det kommer att bli ett hårt arbete men samtidigt skall vi göra det tillsammans med stor glädje, säger han.

Temporär vd

Tidigare vd för företaget Mattias Samuelsson lämnade sin tjänst den 26 oktober efter cirka fyra år och ersattes temporärt den 1 november av Magnus Munk som sedan tidigare sitter i styrelsen för Tommy Byggare.

– Efter många år i branschen hade jag egentligen planerat för en nedtrappning i arbetet och inte att axla en vd-roll med allt vad det innebär. Jag ser dock fram emot att leda företaget under tiden fram till kommande vd-skifte för att efter det återgå till rollen som styrelseledamot, säger Magnus Munk.

Erik Selin som huvudägare

Tommy Byggare har sitt ursprung i Alingsås och företaget firade 50-årsjubileum 2020 samtidigt med ägarskiftet där Erik Selin Fastigheter (ESF) gick in som huvudägare. Företaget är verksamt i västra Sverige och har kontor i Göteborg, Alingsås/Skaraborg och Trollhättan. Verksamheten omfattar entreprenadprojekt med en jämn fördelning mellan bostäder och kommersiella projekt. Företaget har också en byggserviceverksamhet..

Bolaget skriver i ett pressmeddelande att det med utgångspunkt från dagens situation på byggmarknaden finns ett behov av att genomföra en rad förändringar inom Tommy Byggare för att stå väl rustade under både en kommande period med utmaningar och att utveckla företaget strategiskt inför framtiden.

”Har haft några tuffa år”

Styrelseordförande i Tommy Byggare är Jesper Mårtensson som arbetar nära Erik Selin och sitter i en rad styrelser inom ESF-koncernen.

– Det är glädjande att vi på så kort tid har kunnat rekrytera Magnus Insulan som långsiktig vd i Tommy Byggare. Med Magnus långa erfarenhet inom Peab i kombination med hans personlighet är jag övertygad om att han är rätt person att leda bolaget framåt. Tommy byggare har haft några tuffa år bakom sig men nu har vi fokus på att vända trenden samt att bli ännu bättre inom projektstyrning och tänka lönsamhet i alla led, säger styrelseordförande Jesper Mårtensson.