Nyheter

Toppchef lämnar Skanska

Anders Kupsu lämnar jobbet som vd för Skanska Kommersiell Utveckling Norden. Han blir i stället vd för fastighetsbolaget Diligentia.

Anders Kupsu har jobbat på olika positioner på Skanska under 20 år. Han har varit med och utvecklat verksamheten inom kommersiell fastighetsutveckling. I drygt två år var han vd för Skanska Kommersiell Utveckling Norden och innan det vd för Skanska Bostadsutveckling Norden.

Anders Kupsu kommer att lämna byggbolaget under våren och börja sin nya anställning den 1 juli.

– Anders Kupsu har den bakgrund vi letat efter, säger Lars Öberg, styrelseordföranden i Diligentia i ett pressmeddelande.

-Han har erfarenhet av både kommersiella fastigheter, bostäder och projektutveckling. Vi är mycket nöjda med att efter ett omfattande arbete under hösten ha kunnat välja Kupsu bland ett stort antal intressanta personer.

Anders Kupsu tillträder i en svår ekonomisk tid:

– Tuffa tider skiljer agnarna från vetet. Skillnaden mellan bra och dåliga fastigheter blir större. Fastigheter med bra kvalitet och läge blir allt viktigare. Fastighetsägare som är aktiva och professionella har stor fördel av det nu mer än någonsin, kommenterar han i ett pressmeddelande.

Han lockas nu av ett nytt uppdrag.

– Jag attraheras av Diligentias affärsidé, företagsstorlek och den långsiktighet som det innebär att ha sin bas i just förvaltning av fastigheter, säger Anders Kupsu.