Nyheter

Tornstadens första bostadsprojekt för Balder

Visionsbild av Långströmsallén. Bild: Lindberg Stenberg Arkitekter.

Tornstaden har fått i uppdrag av Balder att ansvara för totalentreprenaden av de 102 första bostadsrätterna vid Långströmsgatan på Hisingen i Göteborg.
Nyligen togs det första officiella spadtaget för projekt Långströmsallén som totalt planeras innehålla cirka 550 nya bostäder.

Spadtaget för bostadsprojekten vid Långströmsgatan togs av fastighetsnämndens ordförande Jahja Zeqiraj, Balders vd Erik Selin och Trafikkontorets Jan Rinman tillsammans med Erik Olofsson, som är vd för Byggnads AB Tornstaden.

På Långströmsgatan, i anslutning till Balders befintliga hus, planeras tillförande av cirka 550 nyproducerade bostäder i flerbostadshus samt affärer och butiker under kommande år.

Tornstaden har fått förtroendet att ansvara för byggnationen av den första etappen i detta område, som är Brf Triliten, med preliminär första inflyttning blir kring årsskiftet 2019/2020. Triliten ska bestå av tre sex våningar höga punkthus med 102 lägenheter om 1-4 rum och kök. Lägenheterna byggs enligt Miljöbyggnad Silver. 

– Det känns fantastiskt spännande att planerna på att utveckla bostadsområdet på ett hållbart och dynamiskt sätt nu ska förverkligas. Vi har stort förtroende för att Tornstaden, som totalentreprenör för denna första etapp, kommer att bidra till denna utveckling”, säger Erik Lavehall som är Affärs- och fastighetsutvecklare på Fastighets AB Balder, i ett pressmeddelande. 

– Vi har haft ett mycket bra samarbete med Balder under hela projekteringsfasen och ser nu fram emot att fortsätta detta arbete för att tillsammans skapa ett välskött projekt med ett gott resultat, säger Erik Olofsson som är vd på Byggnads AB Tornstaden.