Nyheter

Tre aktörer går samman i gemensamt bolag

Wingårdhs, JSB och SBU går samman i gemensamt bolag, SBU Framtid AB. Syftet är att skapa konstnärligt arkitektoniska miljöer som även är kostnadseffektiva.

Ett arkitektkontor, ett byggföretag och en fastighetsutvecklare med en gemensam vision. Att skapa konstnärligt arkitektoniska miljöer som även är kostnadseffektiva. Wingårdhs, JSB och SBU bildade i slutet av förra veckan SBU Framtid AB efter att JSB och Wingårdhs förvärvat totalt 67 % av röster och kapital i SBU Framtid AB. Med förvärvet följer det helägda dotterföretaget Svensk Bostadsutveckling AB.

Pether Fredholm, vd för Asarumsföretaget JSB Construction, ser fram emot det nya samarbetet. 

– Tillsammans kan vi bilda något nytt och spännande – priseffektiva bostäder med hög och utmärkande arkitektonisk gestaltning.
Flertal bostadsprojekt i Mälardalen, Södertälje och Karlskrona är i full gång. Wingårdh står bakom arkitekturen för samtliga.

– Tillsammans har vi en enorm genomförandekraft. Vi är alla visionärer med olika expertområden men med samma mål. Nämligen att helt enkelt ge fler möjlighet att bo bättre, säger Gert Wingårdh.

Projekten har ett totalt försäljningsvärde om lite över en miljard kronor och ett entreprenadvärde för JSB om ca 700 mnkr de närmaste 4-5 åren.

Affärsmodellen i SBU Framtid AB är att med gemensamma kompetenser och erfarenheter kunna projektera och bygga kostnads- och priseffektiva bostäder med hög och utmärkande arkitektonisk gestaltning. Wingårdhs bidrar med det arkitektoniska, JSB står för produktionserfarenhet och produktionsresurser medan Torsten Kai-Larsen från SBU med omfattande nätverk och flerårig erfarenhet av fastighetsutveckling.