Tre till sjukhus efter trappras

Tre till sjukhus efter trappras
Ett pågående bygge i Solna har drabbats av ett allvarligt missöde. — En trappa har rasat samman. Tre personer är förda till sjukhus, säger Niclas Brantingson, informationschef på entreprenören Peab.

UPPDATERAD: Larmet kom 10.35 på torsdagen till polisen.

— Man skulle flytta in ett prefabricerat trappsegment i ett trappbygge. Segmentet lossnade och föll ned på det underliggande segmentet. Enligt Räddningstjänsten har allt i trappan från våning sex och nedåt rasat, säger Niclas Brantingson.

Det är vid bygget av Vattenfalls kommande kontor på Dalvägen i Solna som olyckan inträffade under förmiddagen. Två byggarbetare på plats klämdes fast under rasmassorna. Båda har nu förts till sjukhus och en är allvarligt skadad. Ytterligare en person har förts till sjukhus, svårt chockskadad.

— Vi vet ännu inte om de är anställda av oss eller av en underentreprenör. Det jobbar 100-150 personer på det här bygget så det är mycket som ska samordnas nu. Det viktigaste var att först få iväg de skadade till sjukhus, säger Niclas Brantingson.

Peab har nu en krisorganisation på plats för alla medarbetare som vill ha stöd.

Dessutom väntar en teknisk undersökning av platsen.

— Arbetsmiljöverket är på väg hit, liksom polisens tekniker och folk från entreprenören Peab. Först efter den tekniska undersökningen kan vi säga något om varför trappan rasat, säger Diana Sundin, presstalesman på Västerorts polismästardistrikt och tillägger att man också ska förhöra de som varit inblandade.

Just nu pågår också ett intensivt arbete med att söka av området.

— Som mest var tre brandstationer på plats, samt kanske tio polisbilar och sjukvårdspersonal. Nu kollar polishundar av om det finns fler som ligger under rasmassorna. Sedan har alla medarbetare fått order om att rapportera var de är till sina överordnade, säger Diana Sundin.

Relaterade artiklar

Peab anlitas när akutsjukhuset byggs om
Nya upphandlingar – miljardbygge i topp
Tar Sturekvarteret från ritbord till realitet
Bygger Vänersborgs nya tingsrätt