Nyheter

Tresson och SEHED Byggmästargruppen slås ihop

Tresson har valt att gå ihop med SEHED Byggmästargruppen och dess nuvarande ägare kommer även fortsättningsvis att vara delägare i bolaget. AB Tresson startade sin verksamhet 2006 och hade under det senaste räkenskapsåret en omsättning på drygt 200 MSEK och 55 anställda. 

Tresson är en totalleverantör av fasadarbeten. Företaget renoverar, reparerar och skapar nytt. Tresson utför allt inom fasader, fönster, balkonger och utvändigt måleri. Verksamheten bedrivs primärt i Stockholm och i Mälardalen.

SEHED Byggmästargruppen har pågående entreprenader från Sundsvall i norr till Jönköping i söder. Dotterbolagen SEHED Fasad, Byggmästargruppen Stockholm, Byggtec Gävleborg och Erikssons Plåt tillhör de äldsta och mest välrenommerade byggföretagen inom sina respektive områden.

Den gemensamma verksamheten får en omsättning på närmare 1,5 miljarder och kommer att sysselsätta drygt 350 medarbetare och bedöms vara ett av de 25 största byggbolagen i Sverige. Koncernen har kontor i Stockholm, Avesta, Bollnäs, Gävle, Norrköping, Tyresö och Uppsala.

Transaktionen förutsätter godkännande från Konkurrensverket.

Verksamheten i koncernen kommer primärt att drivas med utgångspunkt från dotterbolagen:

  • Byggmästargruppen Stockholm BMG AB med VD Bilan Danho
  • Byggtec Gävleborg AB med VD Jan-Erik Silfverberg
  • Erikssons Plåt & Kopparslageri AB med VD Robert Eriksson
  • SEHED Fasad AB med VD Kent Isaksson
  • AB Tresson Fasad med VD Fredrik Stenberg