Trivselhus lägger ner fabriker

Trivselhus lägger ner fabriker
Småhusmarknaden drabbas av fortsatta nedskärningar. Nu meddelar hustillverkaren Trivselhus att företaget stänger sina fabriker i Klöverfors och Åseda.

Minskad orderingång från Storbritannien och det allmänna konjunkturläget anges som orsaker. 38 anställda på husfabrikerna i Åseda och Klöverfors i södra Småland förlorar sina jobb, rapporterar Sveriges Radio. Produktionen kommer att fortsätta till den sista oktober.

Samtidigt varslar Trivselhus 25 tjänstemän på företagets huvudkontor om uppsägning, samt att 8 personer på ett dotterbolag i Huskvarna sägs upp.

Trivselhus har i dagsläget totalt 330 anställda och är en ledande husleverantör på den svenska marknaden. Företaget ägs av Ittur-koncernen, som ägs av familjen Johan Hansen.

Småhusbranschen har drabbats hårt av minskad orderingång under året. I mitten av augusti meddelade Huskomponent att 23 av 55 anställda varslas om uppsägning. 40 procent av företagets legotillverkning utfördes på uppdrag av Trivselhus. I juni meddelade småhustillverkaren Finndomo att 50 anställda varslas om uppsägning.

Relaterade artiklar

”Utvecklas man inte, så avvecklas man”
Krigets påverkan är både direkt och indirekt
De toppar småhusstatistiken
Bäst på noll fel vid slutbesiktning