Nyheter

Trivselhus lägger ner fabriker

Småhusmarknaden drabbas av fortsatta nedskärningar. Nu meddelar hustillverkaren Trivselhus att företaget stänger sina fabriker i Klöverfors och Åseda.

Minskad orderingång från Storbritannien och det allmänna konjunkturläget anges som orsaker. 38 anställda på husfabrikerna i Åseda och Klöverfors i södra Småland förlorar sina jobb, rapporterar Sveriges Radio. Produktionen kommer att fortsätta till den sista oktober.

Samtidigt varslar Trivselhus 25 tjänstemän på företagets huvudkontor om uppsägning, samt att 8 personer på ett dotterbolag i Huskvarna sägs upp.

Trivselhus har i dagsläget totalt 330 anställda och är en ledande husleverantör på den svenska marknaden. Företaget ägs av Ittur-koncernen, som ägs av familjen Johan Hansen.

Småhusbranschen har drabbats hårt av minskad orderingång under året. I mitten av augusti meddelade Huskomponent att 23 av 55 anställda varslas om uppsägning. 40 procent av företagets legotillverkning utfördes på uppdrag av Trivselhus. I juni meddelade småhustillverkaren Finndomo att 50 anställda varslas om uppsägning.