Nyheter

Tunga riff och power tools

Maskiner och verktyg har sin givna plats i B-hallen. Foto: Henrik Fitinghoff.

Det är hårdrock, testosteron och svett som gäller när man ska sälja power tools och arbetskläder.

I alla fall enligt utbudet i B-hallen på Nordbygg.

Nordbyggs B-hall är enligt tradition byggjobbarnas och hantverkarnas egen hall. Här finns verktyg, utrustning och maskiner som är direkt kopplade till en vardag ute på byggen.

Men det som tidigare var ”Power Tool Street” är numera mer av en tvärgränd. Istället har kläder och skor tagit över till något som skulle kunna kallas ”Fashion Street”.

Men istället för Madonnas Vouge är det hårdrock som gäller i klädmontrarna. Flera utställare har tävlingar med biljetter till Sweden Rock som förstapris. Och tävlingar är det också något som utmärker B-hallen, gärna styrkevarianter som vem som skjuter hårdast slagskott, slår hårdast på en boxboll eller kan hänga längst i händerna hållandes i ett par byxor.

Förutom kläder och power tools så innehåller B-hallen maskiner för slipning, betongbearbetning, tvättning samt byggställningar. Men vi saknar också många leverantörer, inte minst inom power tools. Om man upplever att det kostar mer än det smakar eller om man bara bytt marknadsföringsstrategi är vi osäkra på. De flesta tunga proffsmärkena finns dock med, och det är kanske så det ska vara på en proffsmässa.