Nyheter

Tuve Bygg vann upphandling i Bergsjön

Som en del i satsningen BoStad2021 planerar Framtiden Byggutveckling och Familjebostäder att bygga 87 nya hyresrätter i Bergsjön.


Tuve Bygg AB vann upphandlingen och kommer att utföra projektet som en totalentreprenad.

Den satsning som Göteborgs Stad gör tillsammans med ett antal kommunala, privata och kooperativa byggaktörer ska ge 7 000 nya bostäder, utöver det ordinarie bostadsbyggandet. Bostäderna ska stå inflyttningsklara till Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

– Vi ser fram emot att vara delaktiga i ännu ett projekt tillsammans med Framtiden Byggutveckling för Bostad2021-satsningen. ” säger Lars Elfast, Arbetschef på Tuve Bygg AB, i ett pressmeddelande.

I Bergsjön mellan Tellusgatan och ner mot Merkuriusgatan planerar Framtiden Byggutveckling och Familjebostäder att bygga två punkthus och två lamellhus, om 4 -7 våningar. Totalt byggs det 87 st nya hyresrätter i olika storlekar, samt utrymmen för förråd och teknik mm. Den uthyrningsbara ytan (BOA) uppgår till 4 898 m2. Detta projekt kommer efter färdigställande att överlämnas till Familjebostäder. 

Beräknad byggstart är Q3 2018 och beräknad inflyttning är 2020. Projektet utförs av Tuve Bygg AB, som en totalentreprenad.