Tuve Bygg vann upphandling i Bergsjön

Tuve Bygg vann upphandling i Bergsjön

Som en del i satsningen BoStad2021 planerar Framtiden Byggutveckling och Familjebostäder att bygga 87 nya hyresrätter i Bergsjön.


Tuve Bygg AB vann upphandlingen och kommer att utföra projektet som en totalentreprenad.

Den satsning som Göteborgs Stad gör tillsammans med ett antal kommunala, privata och kooperativa byggaktörer ska ge 7 000 nya bostäder, utöver det ordinarie bostadsbyggandet. Bostäderna ska stå inflyttningsklara till Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

– Vi ser fram emot att vara delaktiga i ännu ett projekt tillsammans med Framtiden Byggutveckling för Bostad2021-satsningen. ” säger Lars Elfast, Arbetschef på Tuve Bygg AB, i ett pressmeddelande.

I Bergsjön mellan Tellusgatan och ner mot Merkuriusgatan planerar Framtiden Byggutveckling och Familjebostäder att bygga två punkthus och två lamellhus, om 4 -7 våningar. Totalt byggs det 87 st nya hyresrätter i olika storlekar, samt utrymmen för förråd och teknik mm. Den uthyrningsbara ytan (BOA) uppgår till 4 898 m2. Detta projekt kommer efter färdigställande att överlämnas till Familjebostäder. 

Beräknad byggstart är Q3 2018 och beräknad inflyttning är 2020. Projektet utförs av Tuve Bygg AB, som en totalentreprenad.

Relaterade artiklar

Krävs på 116 miljoner för bristande fackmannamässighet
Älvstaden fogar samman Göteborg
Hon är ny planchef i Göteborg
”Vi kommer att bestrida detta”