Nyheter

Två nya distriktschefer till Peab

Peabs Affärsområde Projektutveckling förstärker sin organisation i Sydost med två distriktschefer. Susanne Wettergren kommer senast från Tengbom arkitekter, och Annike Thorén har tidigare jobbat som vd på Hamhus i Jönköping.

Susanne Wettergren kommer senast från Tengbom arkitekter. Hon har en bred erfarenhet inom projektutveckling från sina tidigare roller som säljare, projektutvecklare och distriktschef i Linköping. Susanne tar över rollen som distriktschef i Östergötland/Nyköping från Per Svedberg, som i sin tur blir affärsutvecklare.

– Jag ser verkligen fram emot att få stärka och utveckla projektutvecklingsverksamheten nära våra kunder. Med ett tydligt fokus på lokal förankring och förståelse kan vi vässa bostadserbjudandet och våra samhällsnyttiga projekt ytterligare, säger Susanne Wettergren, i ett pressmeddelande.

Annike Thorén har tidigare jobbat som VD på Hamhus i Jönköping och har innan dess bland annat varit marknadschef och projektutvecklare på NCC. Annike går in i rollen som chef för det nybildade distriktet Småland/Blekinge med uppdraget att bygga ut projektutvecklingsverksamheten där.

– Jag har alltid brunnit för de viktiga lokala samhällsbyggnadsfrågorna. Det är därför mycket inspirerande och kul att få bli en del av Peabs lokala satsning på projektutveckling i Småland/Blekinge, säger Annike Thorén.

Den nya organisationen prioriterar kännedom om den lokala marknaden och en tydlig lokal närvaro.

– Rekryteringarna ingår i vår strategi att bli ännu mer lokala inom vår projektutvecklingsverksamhet. Efter förra årets sammanslagning av bostad- och fastighetsutveckling stärker vi och bygger ut starkt lokalt förankrade distrikt, berättar Stefan Allansson, chef för Projektutveckling Riks.