Byggprojekt

Två nya kontrakt till Byggpartner-gruppen

skiss över rackarberget X2
Rackarberget X2 omfattar nyproduktion av 72 studentlägenheter samt en förskola. Bild: Byggpartner

Nyligen blev det klart med två nya kontrakt till Byggpartner-gruppen. Dels tecknar Byggpartner avtal med Uppsalahem om att projektera och utveckla partneringprojektet Rackarberget X2.
Åhlin & Ekeroth Byggnads, som är en del av Byggpartner-gruppen, ska i samverkansentreprenad med uppdragsgivaren Intea Garnisonen
bygga på Garnisonsområdet i Linköping.

Projektet Rackarberget X2 omfattar nyproduktion av 72 studentlägenheter samt en förskola och är beläget på Rackarbergsgatan i Uppsala. Projektet ska genomföras i partnering mellan Uppsalahem och Byggpartner och beräknas vara färdigt våren 2025. Det aktuella avtalet gäller fas 1, det vill säga utveckling och projektering.

– Byggbranschen befinner sig i en oviss period med tanke på den senaste tidens prisutvecklingar och osäkerheter. Det har självklart inneburit tveksamheter för oss byggherrar. Vi är övertygade om att engagemang, samarbete och tillit mellan beställare och entreprenör är avgörande faktorer för ett lyckat byggprojekt, inte minst i dessa tider, kommenterar Alejandro Pallas på Uppsalahem.

Hus C på Garnisonsområdet i Linköping blir cirka 6 600 kvadratmeter stort och byggs enligt kraven för miljöcertifiering Breeam Excellent och kommer att rymma moderna lokaler för vård och forskning.

Bygger på Garnisonen

I dagarna stod det också klart att östgötska byggföretaget Åhlin & Ekeroth Byggnad tecknar avtal om den samverkansentreprenad med Intea Garnisonen. Avtalet gäller bygget av Hus C på Garnisonsområdet i Linköping.

Sexvåningshuset om cirka 6 600 kvadratmeter byggs enligt kraven för miljöcertifiering Breeam Excellent. Huset kommer att rymma lokaler för vård och forskning. Det blir sex våningar inklusive källarplan och är arkitektoniskt utformat för att likna övrig bebyggelse i området. Hyresgäst blir Region Östergötland.

– Vi är enormt stolta och glada över att, som lokalt byggföretag, kunna visa att vi kan konkurrera om stora samverkansentreprenader med höga hållbarhetskrav. Samverkan som entreprenadform passar oss väldigt bra. Att bygga hållbara lokaler för vård, omsorg och forskning ligger oss extra varmt om hjärtat, säger Jonny Birtner, chef för affärsområde Samhällsbyggnad inom Åhlin & Ekeroth.