Nyheter

Tyréns anställer ny CIO

Claes-Håkan Johansson.

Tyréns har rekryterat Claes-Håkan Johansson till rollen som CIO på företaget. Claes-Håkans uppgift är att på bästa sätt samla och utveckla verksamhetens digitala kompetens och verktyg för att skapa en ännu bättre leverans till kund. 


Claes-Håkan Johansson kommer närmast från Riksrevisionen och innan dess från oljebolaget Preem där han hade rollen som CIO.

På samma sätt som digitaliseringen genomsyrar samhället i övrigt har den kommit att bli en naturlig del av samhällsbyggandet. Den nye CIO:n får nu som uppgift att modernisera, utveckla och effektivisera koncernens IT-miljö och organisation.

– Vi är glada att kunna rekrytera Claes-Håkan, säger Ulrika Francke, vd för Tyréns, i ett pressmeddelande. Han har gedigen erfarenhet av att driva och utveckla strategiskt arbete på ledningsnivå. Nu får han en plats i vår ledningsgrupp och ska ta ett övergripande ansvar för genomförandet av koncernens IT-strategi och transformation. Ytterst handlar det om att samla och utveckla Tyréns digitala kompetens och verktyg för att skapa en ännu bättre leverans till våra kunder.

Tyréns står inför flera viktiga projekt som påverkar produktionsmetoder och därmed affärsmodeller. Bland annat pågår utveckling av en ny typ av plattformar för nästa generation av projekteringsverktyg. CIO:n kommer också att ansvara för att designa, upphandla och implementera en helt ny koncern-övergripande systemplattform.