Nyheter

Tyréns byter logotyp

Tyréns nya logga.

Tyréns genomför för närvarande en stor förändring av företaget.

Detta vill man spegla i en ny logotyp. Borta är den fyrkantiga loggan och istället kommer en som symboliserar innovation och samarbete.

– Jag gillar att den tydligt visar på Tyréns fokusering på samarbete, säger Ulrika Francke, vd för Tyréns.

Tyréns grundades 1942 och har under åren utvecklats från att kallas ingenjörsbyrå till teknikkonsultföretag och idag samhällsbyggnadsföretag. Dessutom har Tyréns tjänster utvecklats från en fokusering på tekniska lösningar till lösningar inom i stort sett alla discipliner inom samhällsbyggnad. Företagets forsknings- och utvecklingsverksamhet blir samtidigt allt starkare och den samlade kompetensen ger allt fler och större uppdrag, skriver företaget i ett pressmeddelande.

På samma sätt som företaget kan beskrivas på nya sätt i ord vill Tyréns även spegla sin verksamhet i en ny logotyp. Sedan 1977 har företaget använt en logotyp med ett liggande T i en fyrkant. Logotypen har andats ”ritning” och konstruktion. När nu företaget förändrats vill Tyréns spegla detta i en ny logotyp för att visuellt uttrycka bredden i företagets olika delar och styrkan i strukturen. Allt för att återspegla ett starkt, sammanhängande, framåttänkande och lösningsorienterat företag.

– Vår logotyp har hängt med länge men vi är inte samma företag idag som då, säger Ulrika Francke, vd för Tyréns. Därför lanserar vi en ny logotyp som bär ett bredare och modernare budskap om oss. Jag gillar att den tydligt visar på Tyréns fokusering på samarbete.

Nu lanseras den nya logotypen och under 2016 kommer Tyréns sedan att arbeta med att stärka varumärket på olika sätt. I det arbetet kommer företaget bland annat arbeta med kärnvärdena Öppenhet, Nyfikenhet och Samspel på olika sätt.

Tyréns har idag drygt 1600 konsulter.