Nyheter

Tyréns gör en strategisk rekrytering inom infrastruktur

Tyréns har anställt Peter Jackson som uppdragschef för stora uppdrag avseende infrastruktur. 
Han arbetar för närvarande för Vinci och är i joint venture med Hochtief design manager för Sydhavn Metro extension i Köpenhamn, och kommer att börja 
sin anställning på Tyréns i Malmö i maj.

Peter Jackson är ursprungligen geotekniker och har arbetat som design manager för ett stort antal mycket stora projekt på flera kontinenter.
– Peter har en oerhört lång och gedigen erfarenhet av stora komplexa infrastrukturprojekt och kommer tillföra Tyréns en expertkompetens inom bland annat tunnelområdet som vi idag inte har. Peter kommer med hjälp av sina kontakter och sitt internationella nätverk även stärka upp vår affärsutveckling inom infrastruktur, säger Mats Erixon affärschef för väg och järnväg på Tyréns i region syd, i ett pressmeddelande.

Några projekt Peter Jackson arbetat med är; Doha Metro Red Line North i Qatar, och Busan-Geoje Fixed Link i Korea, the Tuen Mun-Chek Lap Kok Link i Hong Kong och Citytunneln i Malmö. Peter var också i joint venture Mott MacDonald / SYSTRA tekniskt ansvarig för delar av High Speed Rail Link, delen Hs2 N1 and N2 Contract, i Storbritannien.

– Jag är väldigt glad över att få börja på ett så spännande och utvecklingsorienterat företag som Tyréns och bidra till utvecklingen av Tyréns av infrastrukturaffär, säger Peter Jackson.

Peter har mycket hög kompetens och erfarenhet av både TBM-borrade tunnlar, sänktunnlar och undermarksanläggningar i allmänhet. Han har arbetat både som konsult och entreprenör, de senaste 16 åren som design manager.

Han börjar sin anställning på Tyréns den 6 maj, med placering på Tyréns kontor i Malmö.