Tyskland i fokus på Nordbygg

Tyskland i fokus på Nordbygg
Nu lanseras Nordbygg Sustainable Days. Det är en konferens med internationell touch som äger rum under Nordbygg-mässan.
Nu lanseras Nordbygg Sustainable Days. Det är en konferens med internationell touch som äger rum under Nordbygg-mässan. Vid premiären nästa år kommer Tyskland att stå i fokus på konferensen.

Premiären för Nordbygg Sustainable Days blir alltså under Nordbygg 2014 som arrangeras den 1-4 april på Stockholmsmässan i Älvsjö. Temat är erfarenhetsutbyte mellan den tyska och svenska samhällsbyggandet och konferensen arrangeras i samarbete med Tysk-Svenska Handelskammaren.

– Vi vill erbjuda en ny del av mässan med ett internationellt anslag och ett tema som vi tror är till stor nytta för vår svenska byggbransch. Vi bjuder på såväl föredrag som seminarier och workshops med interaktiv karaktär. Därmed hoppas vi kunna bidra till nya insikter och värdeskapande kontakter mellan utställare och besökare från både Tyskland och Sverige, säger Peter Söderberg, projektledare för Nordbygg, i ett pressmeddelande.

Sustainable Days ska bli ett stående inslag på mässan. Tanken är att bjuda på ett brett attraktivt tema som passar många. Det ska sedan fördjupas och specialiseras i seminarier och workshops och kanske inte minst i det spontana mötet.

 – Poängen med det är att representanter från olika delar av vår sektor kommer till tals med varandra. Vi vill skapa en arena för kunskap och kommunikation mellan politiker, forskare, den offentliga sektorn och inte minst små och stora företag, säger Peter Söderberg.