Nyheter

Ung vd optimistisk

Han gick medieprogrammet på gymnasiet men blev vd för ett ventilationsföretag. <br></br> — Det ingick inga ventilationskurser i skolan direkt, men jag har lärt mig i efterhand, säger Henrik Hjälmerhag.

I ett industriområde i östra Karlstad, precis bredvid Kaplansälven, har Energi och Fastighet sitt kontor. Vd är 32-åriga Henrik Hjälmerhag. Han startade företaget redan som 20-åring.

— Nu har vi 14 fast anställda. Visserligen har vi fått säga upp en servicetekniker under lågkonjunkturen men annars har vi fullt med jobb fram till sommaren, säger han.

Energi och Fastighet är ett litet företag som utför bland annat ventilationsarbeten och elinstallationer. Enligt Sveriges Byggindustrier har lågkonjunkturen drabbat många små byggföretag i Värmland. Men Henrik Hjälmerhag är optimistisk.
— Vår framtidsplan är bland annat att komma in på värmesidan också, Till exempel med solvärme, säger han.

Förra året hamnade Energi och Fastighet på tolfte plats när tidningen Dagens Industri listade Sveriges snabbast växande företag med en vd under 40 år. Det Henrik Hjälmerhag oroar sig för nu är att folk ska ta för stort intryck av en negativ mediebevakning.

— Skriver man att det ska gå åt helvete så går det åt helvete, säger han.