Nyheter

”Ungdomarna är vinnarna”

Många flyttar till Hammarö kommun utanför Karlstad. Därför vill den politiska majoriteten satsa drygt 160 miljoner kronor på att bygga en ny skola och sporthall.

Det är socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet som har politisk majoritet i Hammarö kommun. De tre partierna formulerade nyligen en avsiktsförklaring att driva frågan om att en ny skola och en ny sporthall ska byggas i kommunen.

Investeringen beräknas till drygt 160 miljoner kronor.

– Vi ser att det kommer att bli allt fler barn i våra skolor och då behövs det både en ny skola och en ny idrottshall. Akutast är läget på hallsidan och vi vill därför komma igång med en projektering av en hall redan någon gång efter nyår, säger kommunalråd Siw Gidlöf (S) till Nya Wermlands-Tidningen.

Ännu finns inga kommunala beslut om investeringen, men kommunens informatör Katarina Adolfson tror att frågan kan komma upp på kommunstyrelsens arbetsutskott i nästa vecka.

Maria Ågren, ordförande i Skoghalls innebandyförening, är glad över partiernas besked:

– Vi har jobbat för det här så länge. Jag får frågor varje dag från barnen om en ny hall. Det är ungdomarna och barnen som är vinnarna, säger hon till Värmlands Folkblad.