Nyheter

Urban Månsson lämnar Svensk Byggtjänst

Urban Månsson kliver av som vd för Svensk Byggtjänst. Foto: Jesper Hellgren

Urban Månsson kommer på eget initiativ att avsluta sin anställning som vd på Svensk Byggtjänst. Arbetet att hitta en ersättare har redan börjat och styrelsen hoppas kunna presentera en ersättare före årsskiftet.


Urban Månsson tillträdde som vd för Svensk Byggtjänst sommaren 2016. Digitaliseringen via bland annat CoClass och AMA Funktion har tagit fart. Urban Månsson har även engagerat sig för en mer etisk och jämställd bransch i Samhällsbyggnadssektorns etiska råd och via Byggtjänsts egna initiativ Jämnt på jobbet.

– Det har varit mycket roliga och utvecklande år och jag har trivts väldigt bra på Svensk Byggtjänst. Jag har dock veckopendlat mellan Halmstad och Stockholm och det fungerar i längden inte socialt. Det var faktiskt distansarbetet under pandemin som påverkade mig att ta det beslutet, förklarar Urban Månsson sitt beslut i ett pressmeddelande.

Ingela Lindh som är styrelseordförande på Svensk Byggtjänst säger att hon beklagar beslutet men att hon har full förståelse för det.

– Urban har gjort ett mycket bra jobb och bolaget står starkt inför framtida satsningar. Urban kommer att vara kvar i alla fall till årsskiftet för att skapa en så bra övergång som möjligt till sin ersättare.

Svensk Byggtjänst har redan påbörjat arbetet med att finna en ersättare och hoppas att kunna slutföra det arbetet innan årets slut.