Nyheter

Utbrytare från Veidekke startar eget

Jonas Bill, Lars Mällberg och Stina Möller. Foto: BOX Bygg

De tidigare Veidekke-medarbetarna Jonas Bill, Stina Möller och Lars Mällberg har grundat BOX Bygg tillsammans med Kvalitena AB.
Fokus ligger på projekt och bostadsproduktion i Stockholm och Mälardalen.

Tillsammans har de jobbat i 30 år på Veidekke.
– Åren på Veidekke har varit mycket roliga, nyttiga och jag trivdes mycket bra där, men när vi fick möjlighet att starta upp ”från scratch” med BOX Bygg, kunde vi inte motstå den, säger Jonas Bill, vd BOX Bygg.

Stina Möller ansvarar för företagsutveckling och rekrytering och Lars Mällberg är entreprenadchef.
– Vi tre känner varandra väl och kompletterar varandra på ett bra sätt, säger Jonas Bill.

I BOX Bygg vill de fokusera på projekt och byggande av flerbostadshus.
– Vi vill koncentrera oss på kärnverksamheten. Vi vill bygga och inte lägga mer än nödvändig tid på rapportskrivande. För att få fram en kostnadseffektiv och smart produkt kommer vi att vidareutveckla idén kring tidig involvering av projektets alla kompetenser. Målet är, som för alla seriösa byggare, en nöjd kund och felfria byggen. Man vill känna sig stolt när man lämnar över projektet. Sedan ska vi ha kul på vägen dit också. Att ha en solid delägare som Kvalitena AB borgar för att vi står på stabil grund, vilket gör att vi kan gå in i stora projekt, säger vd Jonas Bill.

Kvalitena AB är bland annat är huvudägare till de noterade fastighetsbolagen D. Carnegie & Co och Stendörren Fastigheter AB.

BOX Bygg bildades i maj och det första bostadsprojektet står färdigt i februari nästa år. Det är 48 lägenheter i Örby som håller på att byggas åt Fastighetsförädlarna AB.
– Utöver detta har vi två kommersiella projekt igång. I dag har vi en orderstock på drygt 200 miljoner, säger Jonas Bill.

Vad var det som gjorde att det kändes rätt att starta eget företag nu?
– Vi ser en jättestor marknad framför oss, inte minst i Stockholm och Mälardalen där behovet av nya bostäder är skriande. Vi tror också att det finns utrymme för mindre aktörer som kan leverera stora projekt.

Under hösten började Victoria Lidfeldt som inköpschef, även hon med förflutet på Veidekke där hon hade samma befattning. Ytterligare sex nya medarbetare har nyligen anställts i BOX Bygg, alla i produktionsroller.
– Vi håller på att rekrytera fler medarbetare nu, men vi ska växa på ett intelligent sätt. Målet för oss är att bli ett av Stockholms mest kompetenta och spännande byggföretag, både att jobba med och jobba i, säger Jonas Bill.