Nyheter

”Utmaningen är inte att växa”

Johan Malk.


Reomti Bygg AB får ny vd från och med början av 2018. Johan Malk har jobbat som arbetschef på företaget sedan oktober 2015 och vd-bytet har planerats tillsammans med avgående vd Joakim Persson Furusten. 
Johan har lång erfarenhet inom byggbranschen där han har haft flera befattningar och arbetat hos olika företag. Karriären började i familjeföretaget Malk Bygg AB och efter ingenjörsexamen med byggnadsteknisk inriktning har han bland annat jobbat hos Småa, BOL Entreprenad/Byggpartner i Dalarna och Einar Mattsson.

Reomti är ett renodlat entreprenadföretag som startade 1993 med byggservice till SEB, som fortfarande är en viktig kund. Idag är företaget verksamt även inom ROT, nyproduktion och stambyten.

– De senaste två åren har Reomti ökat i omsättning från 200 till nära 400 miljoner och vår utmaning de kommande åren är att inte växa. Vi ska stabilisera oss på nuvarande nivå och fortsätta att göra det vi är bra på. Självklart kommer vi att behöva utvecklas med tiden för att vara ett modernt företag, men min ambition är att man även om fem år ska känna igen Reomti som företaget som är tydligt och enkla att ha att göra med, förklarar Johan Malk sin kommande uppgift som vd.  

Joakim Persson Furusten, som varit vd sedan 2008, kommer att vara kvar i företaget, men tjänstledig för att segla jorden runt. 

 – Jag ska uppfylla min dröm. För mig känns det tryggt att lämna vd-stolen till Johan, för han är en person som delar och vill leva upp till Reomtis värderingar. 
Reomti har sedan ett år tillbaka tre delägare, jag, Johan Malk och arbetschef Klas Edlund, vilket gör företaget tryggare för både personal och kunder, säger Joakim Persson Furusten. 

Reomti har sedan ett år tillbaka tre delägare, Joakim Persson Furusten , Johan Malk och arbetschef Klas Edlund.