Väderskydd som fuktsäkrar byggprocessen

 
  • Patrik Antmarker, Project Development Manager på Ruukki.  Foto: susanne Bengtsson

    Patrik Antmarker, Project Development Manager på Ruukki. Foto: susanne Bengtsson

Föregående
Nästa
 
Rain Protect är ett väderskydd på väggpaneler som förhindrar att isoleringen blir fuktig innan panelerna monteras.
Ruukki lanserade sin innovation i samband med Nordbygg. 

Den mänskliga faktorn, väderförhållanden och bristfälligt skydd på bygget kan leda till att paneler inte hålls torra under installationsfasen. Men nu har Ruukki kommit med en lösning.

Ruukki Rain Protect är ett helt nytt väderskydd som fästs på sandwichpanelens ovansida i samband med tillverkning för att bidra till en fuktsäkrare byggprocess. Det tillfälliga skyddet, i form av en självhäftande tejp, kommer att vara standard på tillverkarens mineralullspaneler. Skyddet avlägsnas enkelt för hand under monteringen och hanteras som brännbart material.

   – Lösningen ska förenkla på bygget och underlätta montörernas arbete, säger Patrik Antmarker, Project Development Manager på Ruukki.  

– Behovet kommer från kunderna själva då väderskydd för paneler ibland kan saknas under monteringen. Ruukkis innovation skapar trygghet för byggherrar och byggfirmor, som kan vara säkra på att alla väggpaneler som monteras är torra, säger Martin Flodihn, Business Director, Ruukki Construction, i ett pressmeddelande.

 Taggar

Nordbygg

 

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se