Nyheter

Värmdö Bygg byter namn till Serneke

Under hösten 2014 förvärvades Värmdö Byggentreprenader AB av byggkoncernen Serneke.

Nu genomför Serneke en omorganisation på Värmdöenheten, som samtidigt byter namn.  Från och med den första oktober verkar man fullt ut inom varumärket Serneke. Samtidigt avgår Värmdö Byggs vd.

Patrik Lindh, som har varit vd för Värmdö Bygg sedan 2012, har i samförstånd med Serneke Byggs ledning beslutat att lämna sin position. Vd-positionen ersätts nu av en regionchef och rekryteringen är i full gång för att hitta en person som har drivet att utveckla organisationen vidare.

– Jag och Daniel är helt eniga i att detta är rätt beslut för bolaget nu när nya arbetssätt och organisationsförändringarna till stora delar är på plats. Det har varit en utmanande men spännande tid kring uppbyggnaden av den nya organisationen samtidigt som vi växt markant och jag är övertygad om att Serneke kommer bli en riktigt tuff utmanare till de största aktörerna i landet, säger Patrik Lindh, vd Värmdö Bygg, i ett pressmeddelande.

Serneke är ett bolag med korta beslutsvägar där närheten mellan medarbetare och ledning är en viktig framgångsfaktor, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi har en vd för vår byggverksamhet som ansvarar för hela Sverige. För att vi ska få med Stockholm måste vi möjliggöra tät kontakt med resten av vår byggverksamhet. Det är viktigt att bolagen integreras till fullo för att skapa gemenskap och få ut full effekt, säger Ola Serneke, Koncern vd för Serneke Group.

För att detta ska lyckas krävs också en namnändring.

– Vi har noga vägt det fina varumärke vi nu lägger bakom oss med de positiva effekterna av en namnändring. Namnet Serneke har marknadsförts parallellt med Värmdö under ett års tid och vi kan nu konstatera att tiden är inne att fullt ut integrera bolaget i koncernen. Att vi tidigt valde att använda oss av Serneke och öppet informerade om den nya ägarbilden har attraherat många nya duktiga medarbetare och underlättat vår rekryteringsprocess, vilket är glädjande, säger Daniel Åstenius, vd Serneke Bygg.