Karriär

Vd:n lämnar Tuve Bygg för ny roll i ägarbolaget

Robert Bengtsson, idag VD och koncernchef för Tuve Bygg, blir ny fastighetschef för Hedin Groups svenska verksamhet.
Robert Bengtsson, i dag vd och koncernchef för Tuve Bygg, blir ny fastighetschef för Hedin Groups svenska verksamhet. Foto: Tuve Bygg

Robert Bengtsson, i dag vd och koncernchef för Tuve Bygg, blir ny fastighetschef för Hedin Groups svenska verksamhet.

Robert Bengtsson har varit vd och koncernchef för Tuve Bygg sedan 2018 . Nu går han vidare inom Hedin Group som ny fastighetschef för koncernens verksamhet i Sverige.

Hedin Group klev in som huvudägare i Tuve Bygg 2017 och äger i dag 98,5 procent av byggkoncernen. Koncernen omsätter cirka 2,5 miljarder kronor och har cirka 275 anställda med verksamhet i Västsverige och Stockholmsregionen.

– Med Robert får vi en kompetent och erfaren ledare som inte bara har stor kunskap inom bygg och fastighet – utan dessutom djup kännedom om Hedin-koncernen. Det ger oss en unik profil när vi nu stärker organisationen och tar ett större grepp om vår växande fastighetsaffär i Sverige, säger Anders Hedin, grundare och vd för Hedin Group.

– Tuve Bygg har haft en god tillväxt och står med en stark orderbok för de kommande åren. Bolaget har nu en organisation som är redo att vidareutveckla Tuve Byggs erbjudande. Det gör det till ett bra tillfälle för en ny vd att ta över när jag tar nästa steg inom Hedin Group. Det är tack vare kompetenta och engagerade medarbetare som det har varit möjligt att utveckla Tuve Bygg till det starka bolag det är i dag, säger Robert Bengtsson.

Robert Bengtsson tillträder sin tjänst på Hedin Group senast i april 2023. Styrelsen i Tuve Bygg har inlett processen för rekrytering av ny vd.