Nyheter

Veidekke avslutar samarbete

Förra veckan fick Veidekke entreprenad uppgifter om att en underentreprenör använde illegal arbetskraft. Nu avslutar företaget allt samarbete med underentreprenören.

I slutet av förra veckan fick Veidekke Entreprenad ett tips om att det förekom oegentligheter vad gäller arbetsförhållandena hos en underleverantör som arbetar med kvarteret Nöten i Stockholm. Efter avslutad utredning har det visat sig att det aktuella företaget har använt sig av illegal arbetskraft.

Migrationsverket har bekräftat för Veidekke Entreprenad att 17 anställda hos den aktuella underleverantören saknar rätt att arbeta i Sverige. Därför avbryter Veidekke nu allt samarbete med underleverantören med omedelbar verkan.

– Samarbetet med Byggnads och Sveriges Byggindustrier har fungerat väldigt bra i detta fall, vilket resulterade i att vi snabbt kunde få fram relevant fakta. Detta visar, än en gång, att vi måste samverka inom branschen för att få till en förändring, säger Mikael Lidström, Regionchef Bygg Stockholm, Veidekke entreprenad i ett pressmeddelande.

Veidekke entreprenad och Byggnads fortsätter nu sitt arbete med leverantörsbedömningar, som inleddes i oktober och tillsammans undersöker de nu möjligheterna att utöka kontrollerna.