Nyheter

Veidekke Bostad bildar nytt bolag

Den nya affärsenheten Veidekke Kommersiellt AB ska fokusera på utveckling av kontor, samhällsfastigheter och hotell med särskilt fokus på storstadsregionerna.
Det är Veidekke Bostad och STOS Fastigheter som gemensamt bildar bolaget som även blir en egen affärsenhet inom Veidekke. 

Tidigare i år startade Veidekke Bostad utveckling av hyresrätter. Nu tas nästa steg för att bredda basen för affärsverksamheten. Bolaget Veidekke Kommersiellt, som bildas i formen av ett joint venture med STOS Fastigheter, ska på sikt fasas in helt i Veidekke-strukturen.

– Kommersiell fastighetsutveckling är något vi tittat på en längre tid. Vi ser det som en viktig pusselbit i diversifieringen av vår portfölj och också som viktig i genomförandet av större utvecklingsprojekt, säger Per-Martin Eriksson, VD på Veidekke Bostad, i ett pressmeddelande.

STOS bidrar, förutom med stort branschkunnande, med personella resurser och goda kontakter med potentiella hyresgäster och framtida investerare. Tanken är att utveckla kommersiella fastigheter i samspel med Veidekkes kommersiella entreprenadverksamhet, som sedan hyrs ut och säljs till långsiktiga investerare.

VD för det gemensamma bolaget blir Torbjörn Wiberg, som har lång erfarenhet från flera ledande befattningar i fastighetsbranschen och stor erfarenhet av kommersiell fastighetsutveckling.

– Jag ser en stor potential för det här nya affärsområdet och lockas starkt av möjligheten att få leda Veidekke Kommersiellt till att bli en aktör att räkna med, säger han.