Nyheter

Veidekke hämtar ekonomichef från John Mattson

Maria Sidén, ny ekonomi- och finanschef på Veidekke Bygg i Sverige. Foto: Hans Alm

Maria Sidén blir Veidekke Byggs nya ekonomi- och finanschef i Sverige. Hon tillträder sin nya tjänst i mars 2022.

Maria Sidén är i dag ekonomi- och finanschef på John Mattson Fastighetsföretagen.
– Efter åtta år hos andra arbetsgivare välkomnar vi Maria Sidén tillbaka till Veidekke. Med sin breda erfarenhet både från entreprenadsidan och nu senast från fastighetsbolag tillsammans med stort engagemang och entusiasm kommer Maria vara en viktig del av Veidekke Byggs framtid, säger Charlotta Nilsén, verksamhetsområdeschef på Veidekke Bygg Sverige i ett pressmeddelande.

Maria Sidén var redovisningschef på Veidekke Entreprenad för åtta år sedan och har sedan dess haft rollerna som CFO på BTH Bygg och Bostad samt nu de senaste sju åren som ekonomi- och finanschef på det noterade fastighetsbolaget John Mattson. Hon kliver nu in i rollen som ekonomi- och finanschef (CFO) för det nyligen bildade verksamhetsområdet Veidekke Bygg Sverige.

– För mig är det viktigt att arbeta i ett värderingsdrivet bolag. Att återigen få göra det i Veidekke tillsammans med involverade medarbetare känns väldigt roligt och spännande. Jag ser framemot att bidra till fortsatt tillväxt och lönsamhet inom Veidekke Bygg Sverige, säger Maria Sidén.