Veidekke omorganiserar och byter vd

 
Veidekke omorganiserar och byter vdVeidekke omorganiserar. Bild: Veidekke Veidekke Sverige blir Bygg Sverige och Infrastruktur Sverige. Vd:n Mats Nyström lämnar över till Charlotta Nilsén och Marcus C Nilsson.

Organisationsförändringen är, enligt Veidekke, ”ett led i bolagets strategi som en renodlad entreprenör och säkrar en tydlig organisation med operativt fokus och kortare väg från ledning till projekt.”

Mats Nyström lämnar rollen som koncerndirektör i koncernledningen och vd för Veidekke Sverige. Charlotta Nilsén och Marcus C Nilsson går in i koncernledningen som koncerndirektörer för Bygg Sverige respektive Infrastruktur Sverige och rapporterar direkt till koncernchef Jimmy Bengtsson.

– Organisationsändringen innebär ett mer effektivt och tydligt sätt att organisera Veidekke. Det ger oss ett ökat operativt fokus med kortare linje mellan projekt och koncernledning, säger Jimmy Bengtsson i ett pressmeddelande.

Den nya organisationsmodellen baseras, enligt bolaget, på erfarenheter från den norska verksamheten.

Mats Nyström har varit anställd i Veidekke sedan 2017. Först som affärsområdeschef för bostadsbyggande och därefter som koncerndirektör och vd för Veidekke Sverige, som i dag, enligt pressmeddelandet, är landets fjärde största entreprenör.

– Jag vill tacka Mats för hans outtröttliga insats och fokus. Mats har varit en viktig och tydlig ledare för Veidekke Sverige och har bidragit till den position som Veidekke har i Sverige i dag, säger Jimmy Bengtsson.

Mats Nyström avslutar sin tjänst den 1 juli 2021, men kommer att stå till Veidekkes förfogande fram till och med den 31 december 2021.

Taggar

Veidekke

 

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se