Nyheter

Vestia får skolprojekt för 669 miljoner

Vestia
Bild: Vestia

Nu är kontraktet mellan Vestia och Mölndals stad signerat och den efterlängtade nybyggnationerna av Västerbergsskolan och Bifrosts förskola i Mölndal kan starta.

Skolorna uppförs på tomterna intill varandra i Bifrostområdet alldeles vid Änggårdsbergens sydöstra ände. Västerbergsskolan blir en F-6-skola för 570 elever på 9 500 kvadratmeter inklusive en fullstor idrottshall och beräknas vara färdig mars 2025. Bifrosts förskola blir norra Europas största förskola med 14 avdelningar på 4 200 kvadratmeter. Två avdelningar är anpassade för barn med funktionsvariation och två avdelningar är avsedda för öppen förskola. Förskolan ska enligt planen vara klar i december 2024.

Västerbergsskolan och Bifrosts förskola ingår i program Lyftet, en strategisk partnering med Mölndals stad som byggherre och Vestia som totalentreprenör. Lyftet omfattar åtta projekt; förskolor, skolor och utbildningslokaler.

Stororder till Vestia

I december 2022 togs första spadtaget för en omfattande om- och tillbyggnad av Hus C på Almåsskolan i Lindome, även den en del av program Lyftet. Sammanlagt innebär Västerbergsskolan, Bifrosts förskola och Almås Hus C en orderingång på 669 miljoner kronor för Vestia.

– Det strategiska partneringsamarbetet mellan Mölndals stad och Vestia innebär att vi nu byggstartar ytterligare tre skolprojekt. Det är oerhört glädjande att se hur vårt fina samarbete under 2022 nu har resulterat i produktionsstarter för kommunens framtida skollokaler, säger Christian Wieland, vd VestiaI.