Nyheter

”Vi går före marknaden”

Media Evolution City heter ett kommande mediecenter i Malmö. Peab har fått i uppdrag att uppföra byggnaden, som ska stå klar 2012.

Det är Wihlborgs som gett Peab i uppdrag att bygga Media Evolution City (MEC). Ett uppdrag som är värt cirka 153 miljoner kronor. För ritningarna står den danska arkitektbyrån Juul Frost Arkitekter.

MEC ska bli en samlingsplats för olika verksamheter inom mediebranschen och byggs intill Sveriges Televisions nya lokaler i Malmö.

— Här ska medieföretag få en fysisk mötesplats. Det är ett risktagande på så sätt att det inte riktigt finns något liknande här. Vi går före marknaden och bygger ett hus som de inte vet att de vill ha, säger Magnus Thure Nilsson, vice vd för Media Evolution City, som ska driva verksamheten i huset.

Bygget av MEC har redan påbörjats. Huset beräknas stå klart i början av 2012. Byggvärlden skrev om projektet redan i början av 2009. Då hette byggnaden Moving Media City och byggherre var Peab. Planen var att huset skulle kunna stå klar tidigast vid årsskiftet 2010/2011.

— Sedan dess har organisationen bakom projektet bytt namn till Media Evolution City. Och för ungefär ett år sedan tog Wihlborgs över som byggherre. Det är bland annat den övergången som gjort att arbetet tagit lite längre tid än beräknat, säger Magnus Thure Nilsson.

De första ritningarna Byggvärlden tog del av visade en svart byggnad med lutande väggar. Nu visas en vit byggnad. Varför ändrade ni färg och form?
— Jag vet inte så mycket om själva fasaden men när det gäller insidan så har vi inte sett hur det slutligen ska se ut. I den bästa av världar skulle vi bygga ett skal med ett innehåll som hela tiden kan förändras, i takt med att mediebranschen i sig förändras.