Nyheter

”Vi har inte alls gått i konkurs”

Sköna Hus var under torsdagen konkursförklarat. Men alltihop var en anka, meddelar Sköna hus vd Ulrik von Schedvin.

Byggvärlden går varje dag igenom vad som skrivs om byggbranschen i landets lokaltidningar. Stora nyheter återger vi sedan på vår webb. Så under torsdagen återberättade vi nyheten från Borås tidning om att Sköna hus gått i konkurs.

Då fick vi ett mejl.

”Sköna Hus” är ett varumärke som ägs till 100 procent av Sköna Hus Försäljnings AB. Jag är vd i Sköna Hus Försäljnings AB och detta bolag är ej försatt i konkurs”, skriver Ulrik von Schedvin.

Vad är det som hänt, Ulrik von Schedvin?
— Ja, ingen rök utan eld brukar man ju säga. Två entreprenaddrivande företag som byggt Sköna hus, SJM Byggentreprenad och MJS Bygg i Stockholm, har under oktober begärts i konkurs på grund av att största kunden gick i konkurs 3 september. Däremot inte Sköna Hus Försäljnings AB, som äger och driver varumärket Sköna hus.

Hur kunde det bli så fel, du har ju till och med uttalat dig i Borås tidning?
— Ja, reportern ringde och pratade med mig i några minuter när jag stod hemma med en skrikande unge på varje arm. Sen blev det bara pannkaka av alltihop.

Är det många har hört av sig och beklagat konkursen?
— Det är bland annat två kunder som ringt och velat hoppa av. Det är jättejobbigt det här.

Hur mår egentligen Sköna hus?
— Det är finanskris och lågkonjunktur så det är tufft. Men vi på Sköna Hus Försäljnings AB har bestämt oss för hur vi ska gå vidare, delvis genom ett mycket nära samarbete med ett stort husföretag.