Nyheter

Vi trivs lika bra på jobbet som hemma

Borta bra men hemma bäst? Nej, det är inte alls så säkert om man får tro Manpowers undersökning som visar att var tionde svensk trivs bäst på jobbet. Allra nöjdast är man inom sjukvården.

Många svenskar trivs lika bra på jobbet som hemma. Elva procent väljer till och med jobbet framför hemmet. Ungefär hälften skriver under på ”hemma bäst”.

Om vanligt folk hyser viss sjukhusrädsla är det inget som smittat de verkliga proffsen. Anställda inom hälso- och sjukvården är nämligen den yrkesgrupp som trivs allra bäst på jobbet. En av fem vistas hellre omklädd bland kollegorna än hemma i TV-soffan.

Undersökningen gör ingen skillnad mellan läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. 20 procent är helst på jobbet, 45 procent trivs lika bra där som hemma. Endast 35 procent av sjukvårdspersonalen är helst hemma.

Inom branschen ”kultur och media” är det bara fyra procent som trivs bäst på arbetsplatsen. 31 procent trivs lika bra på jobbet som hemma. 52 procent stannar helst hemma om de finge välja. Hemmet drar också i ”kundtjänstarbetaren”. 60 procent väljer den egna trygga vrån.

Äldre, fyrtiotalister, myser mer på jobbet än de yngsta på arbetsmarknaden (de födda på 1980- och 1990-talen).

Bemanningsföretaget Manpower och undersökningsföretaget Kairos Future har via en panel med 20 000 personer fått svar av 7 932.

– Undersökningens resultat visar att det finns en stark koppling mellan att trivas på jobbet och att trivas hemma, säger Peter Lundahl, VD Manpower Sverige.