Nyheter

Vill bli marknadsledande inom träbyggnad

Mikael Magnusson, affärschef Konstruktion & Installation på Tyréns, Gustav Essebro, vd TK Botnia, Cecilia Granath, vd Tyréns Sverige och Andreas Behm Fredin, divisionschef Konstruktion & Installation på Tyréns.

Tyréns köper konsultföretaget TK Botnia, som riktar in sig på avancerade träkonstruktioner. Med förvärvet satsar Tyréns på en marknadsledande position inom hållbart träbyggande.

– TK Botnia är ett ungt företag som gjort en framgångsrik tillväxtresa och levererat banbrytande projekt. Tillsammans kan vi stärka vårt helhetserbjudande inom träbyggnad och växa i takt med marknadens snabba utveckling, i såväl Sverige som Norden, säger Andreas Behm Fredin, divisionschef, Konstruktion & Installation på Tyréns i ett pressmeddelande.

TK Botnia är ett svenskt teknikkonsultföretag med specialistkompetens inom konstruktioner i limträ och korslimmat trä (KL-trä). Verksamheten grundades 2017 av sju träkonstruktörer och -projektörer som idag, tillsammans med övriga medarbetare, har en samlad erfarenhet om över 150 år inom träkonstruktion. TK Botnia står bland annat bakom Sara Kulturhus i Skellefteå, Magasin X i Uppsala, Skipet i Bergen och Trikåfabriken i Hammarby Sjöstad.

– Vi ser framför oss att marknaden för trä kommer fortsätta växa kraftigt kommande år. Genom Tyréns storlek och multidisciplinära verksamhet har vi möjlighet att ta oss an nya potentiella kunder och marknader. Samtidigt har medarbetarna på TK Botnia och Tyréns fantastiska möjligheter att kompetensutvecklas tillsammans och bidra till innovativa framtidslösningar, säger Gustav Essebro, vd på TK Botnia.

TK Botnia har 12 medarbetare och kontor i Umeå och Burträsk. Från och med den 1 juni 2021 blir TK Botnia en del av Tyréns Sverige.