Nyheter

Vill slå svenskt rekord i podcasts

Kampanjen Stoppa Machokulturen kommer för andra året att erbjuda en soffa under Almedalsveckan –  #Samtalssoffan – där Almedalsbesökare får chansen att prata om stora och små frågor, med nya och gamla kontakter.  

Arrangörerna har även ett ambitiöst mål; att slå nytt (inofficiellt) rekord i antal podcast-avsnitt under årets Almedalsvecka. 

Förra året fick soffan besök av ministrar, generalsekreterare, företagsledare, eldsjälar och gräsrötter som satte sig och för samtal under Almedalen 2016.

I år kommer soffan i ny skrud – och med ett mycket ambitiöst mål; att slå nytt (inofficiellt) rekord i antal podcast-avsnitt under årets Almedalsvecka. Kampanjen Stoppa Machokulturen erbjuder gratis podcast-produktion för samtliga aktörer som bokar sig i samtalssoffan under Almedalsveckan.

– Vi vill fortsätta att erbjuda Almedalsbesökarna en bekväm plats för konstruktiva samtal – inte minst eftersom vi fick ett sånt bra gensvar under förra årets Almedalsvecka. I år har vi tänkt ett varv till och kan därför erbjuda flera nyheter för Samtalssoffan, inklusive möjligheten till ett gratis podcast-avsnitt för samtliga som bokar in sig hos oss, säger Lars Bergqvist, ordförande för Byggcheferna som tillsammans med Byggnads står bakom kampanjen.

Kampanjen Stoppa Machokulturen vill genom Samtalssoffan få fler att föra konstruktiva samtal som utgår från att vi lyssnar på varandra och att vi bjuder på oss själva. Oavsett ämne.

– När polariseringen i den offentliga debatten i vissa sammanhang blir allt värre är det extra viktigt att skapa arenor för konstruktiva samtal – det är exakt det Samtalssoffan handlar om. Och kan vi dessutom hjälpa till att få ut det som är viktigt för de som besöker Almedalen genom att slå nya rekord i antal podcast-avsnitt är det bara en bonus, säger Johan Lindholm, ordförande Byggnads.

Nytt för i år är bland annat:

• En uppdaterad bokningsfunktion där besökaren kan bestämma diskussionsämne.

• Möjligheten att önska en samtalspartner om besökaren vill diskutera ett ämne men inte har någon motpart att diskutera detta med. Arrangören försöker därefter hitta lämplig partner att samtala med.

• Möjligheten att spela in ett podcastavsnitt i soffan – helt kostnadsfritt!

Soffan har fler funktioner som gör den en aning annorlunda. T ex ett gps-chip som gör att soffan alltid kan lokaliseras. Den har också ett par knappar installerade i armstöden (som man kan trycka på om man vill påminna sin samtalspartner om att det är bra att hålla sig till ämnet och/eller att båda ska upprätthålla en konstruktiv samtalston).

 
Soffan kommer att vara bokningsbar mellan klockan 09.00 och 16.00 under vardagarna vecka 27, där aktörer kan boka in 30 minut i taget.

Bokningen av Samtalssoffan sker på kampanjens hemsida.

Bakom kampanjen Stoppa Machokulturen står Byggcheferna och Byggnads. Kampanjen arbetar för en jämställd byggbransch som ska vara till för alla.