Vill uppmuntra kvinnliga hantverkare

 
Vill uppmuntra kvinnliga hantverkareIsabelle McAllister. Foto: Martin Stenmark Elektrikern Karolina Dahl blev Isabellestipendiat 2017.
Nu är det dags att nominera till årets upplaga – där designern och kreatören Isabelle McAllister  tillsammans med Rättviseförmedlingen delar ut stipendium för att uppmuntra fler kvinnor att utbilda sig till hantverkare.


Byggbranschen är en av Sveriges mest ojämställda branscher när det kommer till könsbalans.  

För att förändra detta startade designern och kreatören Isabelle McAllister Isabellestipendiet - ett stipendium som delas ut i samarbete med Rättviseförmedlingen och som riktar sig till kvinnor och icke-binära inom byggbranschen. Med stipendiet vill Isabelle uppmuntra fler kvinnor att utbilda sig till hantverkare och lyfta dem som redan är verksamma. 

I år är det 8:e året som Isabellestipendiet delas ut. Under de här åren har fler och fler företag och andra aktörer engagerat sig för att få in fler kvinnor i byggbranschen och mer mångfald i företagen. 

- Samtidigt så vittnar bland annat höstens #metoo revolution och uppropet #sistaspikenikistan att det är en bit kvar. Vi vill med stipendiet bidra till en
diskussion om hur vi i framtiden vill att byggbranschen ska se ut, säger Isabelle McAllister. 

Nomineringsprocessen pågar mellan måndagen den 3 september och söndagen den 16 september. Alla kvinnor och icke CIS -män som är aktiva som hantverkare inom byggsektorn kan söka Isabellestipendiet, eller nomineras. Snickare, målare, murare, elektriker, timmerkvinnor, rörmokare, scenografer, plattsättare, plåtslagare och alla andra hantverksyrken inom bygg.

Isabellestipendiet delas ut i samarbete med Rättviseförmedlingen. Prisutdelningen sker den 11 oktober på Stockholmsmässans mässa Hem, villa och bostadsrätt. 

2018 års jury består av:
  • Isabelle McAllister - designer & kreatör. Instiftare av Isabellestipendiet
  • Frida Ramstedt - driver Sveriges största inredningsblogg Trendenser
  • Julia Ohlström - marknadsansvarig Rättviseförmedlingen
  • Björn Christiernsson - snickare & tv-profil
  • Karolina Dahl - elektriker och 2017 års Isabellestipendiat
  • Pirre Starrin - snickare & tv-profil
  • Mackan Nylén - snickare & tv-profil
  • Therese Marteleur - målare och 2016 års Isabellestipendiat
  • Charlotta Gren - chef verksamhetsutveckling, JM Entreprenad

 

 

 

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!

 
 
 
 
-->