White bakom nytt kommunhus

White bakom nytt kommunhus
”Tid för Täby” heter det vinnande bidraget i arkitekttävlingen om Täbys nya kommunhus. ”Ett strikt och genomarbetat förslag”, skriver juryn i sitt utlåtande.

Det nuvarande kommunhuset i Täby, norr om Stockholm, är slitet och behöver underhållas. Planerna är nu att istället riva detta hus och bygga ett nytt kommunhus på en parkering i Täby centrum. Därför anordnade kommunen i början av året en arkitekttävling där man bland annat efterlyste:

  • Skapandet av en effektiv och trivsam arbetsplats.
  • Ett bidrag till omvandlingen av Täby centrum till en levande stadskärna med en attraktiv arkitektur.

68 bidrag skickades in. I slutet av augusti tillkännagav juryn att White vunnit tävlingen med sitt förslag ”Tid för Täby”.

”Denna byggnad visar i all sin enkelhet på en medveten, rationell, finstämd och vacker arkitektur” kommenterar juryn det vinnande bidraget.

Kommunfullmäktige förväntas fatta beslut om byggandet av nytt kommunhus under hösten.

Relaterade artiklar

Klartecken för omdiskuterat bygge i Stockholm city
Ukrainakriget ger svårt prognosläge
Minskat byggande förutspås när investeringsstödet slopats
Skellefteå bygger bro i trä