Nyheter

Woodsafe prisas i Storbritannien

Mjöstornet. Foto: Daniel Pesic

Woodsafe tog hem priset ”Årets Projekt” vid Wood Protection Association (WPA) Award Event 2020 för den brandskyddade träfasaden till Mjöstornet, världens högsta träbyggnad.
– Det känns väldigt hedrande. Vi är den första leverantör utanför England som vunnit, säger Thomas Bengtsson, VD Woodsafe. 

WPA, en brittisk organisation som bland annat certifierar tillverkare inom träskydd och brandskydd, är inne på sitt sjätte år och utmärkelsen har blivit ett populärt årligt evenemang i Storbritannien som en relevant och viktig del av träindustrin.

Mjöstornet i Brummundal Norge är med 85.4 meter över havet världens högsta träbyggnad och utmärkelsen ”Årets Projekt” vid WPA:s ceremoni togs hem utav Woodsafe Timber Protection för den brandskyddsimpregnerade träfasaden.  Mjöstornets träfasad är en Thermowood D Furu som levererats utav Woodify AS och brandskydsimpregnerats med Woodsafe Fire-X (WFX) för exterört bruk.

– Att Woodsafe tar hem priset i en stenhård internationell konkurrens är ytterligare en värdemätare att vår service, våra tjänster och slutprodukt är i topp inte bara på den skandinaviska marknaden utan även internationellt, säger Daniel Pesic, marknadschef på Woodsafe. 

I år har Woodsafe gjort en lansering i Storbritannien och har blivit certifierade enligt WPA:s kvalitetssystem. Som branschmedlem var de nominerade i årets tävling, som fick flyttas fram från i våras på grund av Covid-19. för att kunna garantera säkerheten för alla deltagare genomfördes WPA Avards Event i ett virtuellt utrymme.

Team Woodsafe hedras av den här utmärkelsen och ser fram emot kommande år med en rad av nya superhäftiga projekt i pipelinen, säger Thomas Bengtsson, 

Bland annat nämner han Cederhusen i Hagastaden/Stockholm, Kilströms kaj i Karlskrona och Universeum i Göteborg som aktuella trähusprojekt.