Nyheter

WSP utser ny vd för Norden

Anna-Lena Öberg-Högsta, tidigare vd inom Golder-koncernen, blir ny vd för WSP i Norden. Foto: Oskar Hjelm

WSP samlar de nordiska länderna till en egen region. Chef för den nya regionen blir Anna-Lena Öberg-Högsta, tidigare vd inom Golder-koncernen, ett globalt bolag som WSP förvärvade i april förra året. Tidigare vd Magnus Meyer har valt att satsa på en styrelsekarriär.

WSP, en av de största aktörerna på den nordiska teknikkonsultmarknaden, omorganiserar i toppen. Anna-Lena Öberg-Högsta, får ansvar för Norden.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att leda WSP i Norden och att få en möjlighet att utveckla vårt samarbete. Vår omvärld förändras oerhört snabbt och det kräver nya arbetssätt med digitala lösningar och fokus på klimatfrågorna. Som ett världsledande konsultföretag inom teknik, projektering och rådgivning ser jag stora möjligheter i att säkra våra kunders behov inför framtiden genom att stärka vår samverkan regionalt och globalt mellan våra konsulter, säger Anna-Lena Öberg-Högsta, i ett pressmeddelande.

Anna-Lena Öberg-Högsta är teknisk doktor och docent i geoteknik. Hon har 28 års erfarenhet av miljö- och anläggningsbranschen. Anna-Lena har över 20 års erfarenhet av ledande internationella roller, nu senast som vd för Europa och Mellanöstern på Golder Associates.

– Vi kommer att investera i och fokusera på samverkan för att stärka och nyttja befintlig kompetens samt addera ny kompetens genom organisk tillväxt och förvärv för att maximera vårt tjänsteerbjudande. Jag är övertygad om att satsningen på Norden kommer att leda till att WSP ytterligare stärker sin position på marknaden med ökad tillväxt och lönsamhet.

Anna-Lena Öberg-Högsta tillträdde den nya tjänsten den 1 oktober. Magnus Meyer, som tidigare både varit vd för WSP i Sverige och nu senast för WSP Norden och Europa, går efter åtta år vidare utanför bolaget.

– Jag har beslutat att satsa på en ”styrelsekarriär”, och i samband med att jag åtog mig ytterligare ett par styrelseuppdrag så sa jag upp mig från WSP i våras. Jag har således inte för avsikt att ta ett nytt vd-jobb, utan kommer att fokusera på mina styrelseuppdrag, berättar Magnus Meyer.

För tillfället har han styrelseuppdrag för bland annat Vasakronan, Coor, HiQ, Kinnarps, Slättö Förvaltning och Goodbye Kansas Group.

Håkan Danielsson är fortsatt vd för WSP Sverige. WSP i Norden har över 6000 medarbetare, varav 4100 är i Sverige.