Nyheter

YIT får nytt uppdrag i tunnelbaneutbyggnaden

YIT har tilldelats ett kontrakt för arbetstunnel i utbyggnaden av Stockholms tunnelbanesystem. Foto: YIT

YIT har fått uppdraget att bygga ännu en del av tunnelbaneförlängningen i Stockholm. YIT och Region Stockholm har tecknat ett avtal för en arbetstunnel vid Örbyleden, ett kontrakt värt cirka 90 miljoner kronor. 

Projektet är en del av en större utbyggnad av Stockholms tunnelbanesystem. Vid Örbyleden ska YIT för Region Stockholms räkning bygga en arbetstunnel för kommande arbete med att bygga ut Högdalsdepån med nya anslutningsspår och ny underjordisk uppställningshall. 

Högdalsdepån byggs ut för att kunna ta hand om alla nya tåg som utbyggnaden av Stockholms tunnelbana innebär. Arbetstunneln behövs för att komma ned med maskiner och för att transportera bort berg som sprängs ut.

– Vi på YIT är oerhört stolta över att få fortsätta vara en del av detta stora och spännande projekt. Vi jobbar sedan tidigare med utbyggnaden av tunnelbanan vid Sockenplan och är väldigt glada över att få fortsatt förtroende att samarbeta med Region Stockholm, säger Lars Stendius VD på YIT Sverige, i ett pressmeddelande.

Arbetet börjar i mars 2021 och beräknas pågå i ca 14 månader. Projektets totala värde är ca 90 miljoner SEK. 

Totalt ska Region Stockholm utöka tunnelbanesystemet med 18 stationer och cirka tre mil nya spårtunnlar.